• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36

BAŞKAN ÖZLÜ, 2 YILI ÖZETLEDİ...

2019 yılında Düzce Belediye Başkanlığı mührünü alan Dr. Faruk Özlü 2 yıllık görev süresini değerlendirdi. Başkan Özlü görev süresi boyunca hayata geçirdiği projelerin yanı sıra devam eden ve planlanan yatırımları Düzce'deki ulusal ve yerel basın temsilcil

GÜNDEM 31.03.2021 16:37:00 0
BAŞKAN ÖZLÜ, 2 YILI ÖZETLEDİ...

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce'de görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile 2 yıllık görev süresini değerlendirdi.  Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Başkan Özlü'ye, başkan yardımcıları ve birim müdürleri de eşlik etti. Basın mensuplarının da hazır bulunduğu 2. yıl değerlendirme toplantısında Başkan Özlü tamamlanan, devam eden ve yapılması planlanan projelerini sunum eşliğinde anlattı.

"2 YILDIR GELİRİMİZ GİDERİMİZDEN FAZLA"

Yerel seçimlere ‘Düzce Bizim Evimiz’ sloganıyla hazırlandıklarını belirterek konuşmasına başlayan Başkan Dr. Faruk Özlü, ilk olarak göreve geldikleri andan itibaren başlattıkları Mali Kaynak Yönetimi konusuna değindi. Başkan Özlü, “2006’dan itibaren belediyenin gelirleri giderlerinden az olmuştur. Görevi devraldıktan sonra harcamaları disipline ettik ve gelirlerimizi arttırmaya çalıştık. Bunlar bizim için çok önemliydi. Esnaflarımız başta olmak üzere piyasaya olan borçlarımızı ödedik ve yapılandırdık. Şu an Düzce Belediyesinin kapıda bekleyen alacaklısı yok. 2019 yılında 17,6 milyon, 2020 yılında ise 22 milyon TL artı verdik. Son 2 yıldır gelirlerimiz, giderlerimizden fazla. Bu parayla da borçlarımızı ödüyoruz. Pozitif bir gelir-gider dengesi sağladığımızı söylemeliyim” dedi.

"ÇÖPTEN GÜBRE ÜRETECEĞİZ"

Katı Atık Yönetimi konusunda uzun zamandır sürdürülen çalışmalar sonunda mutlu sona ulaşıldığını ifade eden Başkan Özlü, “Tesis şu an üretimde ama çalışmalar daha bitmedi. Çevresinde peyzaj düzenlemeleri yapacağız. Bir sera oluşturacağız. Tesisten ilk çıkan posalar TÜBİTAK’ta analiz edildi. İlk sonuçlar çok güzel çıktı. Düzce’nin çöpü organik. Biz buradan gübre üretimi gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda kalorifik değeri yüksek atıklardan çimento fabrikalarının yakıt ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Tesisi bugün sizlerle gezeceğiz. Sizlerde daha yakından görme imkânına sahip olacaksınız” diye konuştu.

DÜZCE’YE HAS ULAŞIM SİSTEMİ

Düzce’ye has bir ulaşım sistemi geliştirdiklerini ve bu kapsamda aynı gün hem araçları hem şoförleri hem de kart sistemini değiştirdiklerini belirterek sunumuna devam eden Başkan Dr. Faruk Özlü, “114 araç aldık. Toplu taşıma araçlarımızın tamamını yeniledik. İşletme maliyetlerimiz yarı yarıya azaldı. Temel olan kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasıdır. Biz de bunu gerçekleştiriyoruz” dedi.

İLK ETAP MAYIS AYINDA BİTECEK

Millet bahçesi 1 ve Millet Bahçesi 2 projelerine yönelik de değerlendirmede bulunan Başkan Özlü, “34 ve 72 dönüm olmak üzere 2 millet bahçesi yapıyoruz. Kamuoyunda dolaşan bazı söylemler var. Onlara ithafen söylemek isterim ki; inşaat bitmeden ‘betonlaştırıyorlar’ şeklinde yaklaşımlar doğru değil. Burayı TOKİ yapıyor. Kendi yönetmelikleri doğrultusunda yapılaşma izni veriliyor. Hali hazırdaki yapılaşma limitlerin altındadır. Hepsi yasaldır. İnşallah Mayıs ayında bitireceğiz” şeklinde konuştu.

İÇME SUYU ALT YAPISINA YÖNELİK 2 DEV PROJE

İçme suyu altyapısına yönelik de 2 büyük proje çalışması içerisinde olduklarını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şunları söyledi;

“Düzce’nin 50 yıllık içme suyu sorununu çözecek projeler yapıyoruz. Bıçkıderesi Büyükaçma bölgesine büyük bir regülatör yapıyoruz. Ana isale hattı 6,7 kilometrelik alanı değiştireceğiz. Yaklaşık maliyeti 140 milyon TL. Bu sene ihalesi yapılacak. Çelik borular kullanacağız. Gürcüasar deresine de bir baraj yapıyoruz. Bahçeşehir bölgemize de oradan su vereceğiz.

Bir de, iki kilometrelik depo-şebeke projemiz var. 30 bin m³/gün kapasiteli depo yapıyoruz. Mahallelerin girişi ve çıkışına vana yapacağız. Kaba maliyetleri ortaya çıktı. Projesi bitti. Yurt dışı kaynaklı proje destekleriyle yapacağız. Bu sene başlıyoruz inşallah. En az 5-6 yıl sürecek proje de mahalle bazlı ilerleyeceğiz.”

ŞIRALIK'A SPOR KAMPÜSÜ

Şıralık Spor Kampüsü Projesine de değinen Başkan Özlü, “Bu proje için çok uğraştık. Bir çok bölge üzerinde çalışma yaptık. En makul yer Şıralık çıktı. Buraya 10 bin kişilik bir stadyum yapıyoruz. Projesi bitti. Bakanlığa sunduk. Ardından revize ettik. Gençlik ve Spor Bakanımızla birlikte temelini atacağız. Düzcespor’un dışarıda antrenman yapmasının önüne geçmek adına antrenman sahasını yaptık. Amatör spor kulüpleri için de bir stat yapacağız. Burası Düzcesporun da yedek stadı olacak” dedi.

İSTANBUL CADDESİ KENT ESTETİĞİ PROJESİ

İstanbul Caddesi Kent Estetiği Projesiyle Anıtpark, Millet Bahçesi 1.Etap ve Cedidiye Meydanının birleştirileceğini belirten Başkan Dr. Faruk Özlü, “Caddeyi bazalt ve granit taşlar döşeyeceğiz. Eş zeminli olacak. Alt yapısını çek ettik ve eksiklikleri giderdik. Düzce’nin merkezinde güzel ve nezih bir alana kavuşmuş olacağız” diye konuştu.

CEDİDİYE MEYDANINA CAMİ İLE UYUMLU YAPILAŞMA

Cedidiye Meydan Projesi konusunda da değerlendirmede bulunan Başkan Özlü, şöyle konuştu; “Projelendirme çalışmamız 1 yıldan uzun sürdü. 27 dükkân sahibi ile görüştük ve anlaştık. İnşaatını 6 ayda bitirmeyi planlıyoruz. Meydanın bütün taşlarını yeniliyoruz. Caminin de restorasyonunu yapıyoruz. Minarelerini de tenekeden kurtarıp orijinal hale getireceğiz. Cami ile uyumlu bir yapılaşma olacak. Alt kısmında ise 104 araçlık bir otoparkımız olacak. Burada bulunan ağaçları özel bir şirket ile anlaşarak Melensupark alanına naklettik. Proje bitince alanı çok daha güzel ağaçlarla süsleyeceğiz.”

KERVAN KAVŞAĞINI ÇÖZÜME KAVUŞTURUYORUZ

Kervan Kavşağında yaşanan ve kamuoyuna yansıyan trafik sorununu da çözmek adına önemli adımlar atıldığını belirten Başkan Dr. Faruk Özlü, “Karayolları ile görüşmelerimizde uzun süre sonuç alamadık. Viyadük projesi getirdiler. Doğrudan geçip giden bir duvar. Bunu yaparsak Düzce’yi ikiye bölmüş oluyorduk. Dönüşü de yok. Karayollarıyla görüşmelerimizin sonunda belediye olarak kavşağı devraldık. 3 fazlı ışıklandırma sistemi ile hayata geçireceğimiz projemizi hazırladık. Kısa süre içerisinde de hayata geçireceğiz. Kervan Kavşağı sorununu da ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

ASAR DERESİ, YENİ PAZARYERİ, SANAYİ SİTESİ

Çevre Düzeni Planından Modern Sanayi Sitesi Projesine, Asar Deresi Rekreasyon Projesinden Atıksu Arıtma Tesisi Projesine, Yeni Pazaryeri çalışmalarından Düzce Kasrı olarak bilinen alanda yapımı devam eden Mutfak Sanatları Merkezine kadar bir çok projeyi daha basın mensuplarıyla paylaşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, gerçekleştirdiği sunumun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Soru cevap şeklinde devam eden değerlendirme toplantısının ardından Başkan Özlü, basın mensuplarıyla birlikte Düzce Kapalı Entegre Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Fabrikasına gezdi. Program Kazı alanının ziyaret edilmesi ile sona erdi.

 


23 NİSAN ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

JANDARMA’DAN 23 NİSAN KUTLAMASI

DÜZCE’DE 23 NİSAN COŞKU İLE KUTLANDI

23 NİSAN’DA REKLAM PANOLARINA BAYRAK VE ŞEKER ASILDI

ELİF SU TANAY, VALİ MAKAMINDA

VALİ VE REKTÖR ÇOCUKLAR İÇİN MUTFAĞA GİRDİ

BAŞKAN VEKİLİ VE KOMİSYON ÜYE SEÇİMLERİ YAPILDI

20 KURSİYER ESERLERİNİ BAĞIŞLADI

BELEDİYE’DE 23 NİSAN KOLTUK DEĞİŞİMİ

İLKBAHAR RENKLERİYLE GÖRSEL ŞÖLEN SUNUYOR

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 23 NİSAN MESAJI

AK PARTİ İL BAŞKANI ŞENGÜLOĞLU VE MİLLETVEKİLİ ERCAN ÖZTÜRK, ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

23 NİSAN, MİLLETİN İRADESİNİN SEMBOLÜDÜR

ORYANTİRİNGDE 7 MADALYA 2 KUPA

4 AYLIK VERİLER KAMUOYU İLE PAYLAŞILDI

HALTERDE 5 MADALYA

TÜRKİYE ENFLASYONDA DÜNYA 4’ÜNCÜSÜ…

YENİ DÖNEM YARIN BAŞLIYOR

KAZADA MOTOSİKLETLİ KURYE YARALANDI

8 BİN 140 KORUYUCU AİLE BULUNUYOR

BEYAZ ET FİYATLARINDA NELER OLUYOR?

OTOMOBİL MOTOSİKLETE ÇARPTI; 2 YARALI

AĞA KÖYÜ MUHTARI NESİM ZENGİN VEFAT ETTİ

ÖĞRENCİLER HAFTA SONUNA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADILAR

DÜZCE'DE 53 YAŞINDAKİ KİŞİ ÇATIDAN DÜŞTÜ

MUHTAR FATİH GÜL, MAHALLESİNİ GÜZELLEŞTİRİYOR

ÇELTİK TOHUMU DAĞITIM TÖRENİ DÜZENLENDİ

CHP’DE İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI

5 BİN SAAT VİDEO İZLENEREK KATİLE ULAŞILDI!

HAFTA SONU İÇİN ÖNEMLİ UYARI !

Yükleniyor

ORYANTİRİNGDE 7 MADALYA 2 KUPA

HALTERDE 5 MADALYA

TENİS TÜRKİYE FİNALLERİ DÜZCE'DE BAŞLADI

MİLLİ TAKIM YOLUNU AÇAN BAŞARI

YILDIZLAR TENİS TÜRKİYE FİNALLERİ DÜZCE'DE BAŞLIYOR

ORYANTİRİNGDE 2 SPORCUMUZ FİNALLERDE

KIRMIZI GRUPTA HAFTA NASIL GEÇTİ!

SARIYER : 2 DÜZCE CAM DÜZCESPOR : 0

DÜZCESPOR LİGE TUTUNDU, SON MAÇA KADAR UMUT TÜKENMEDEN DEVAM EDECEK

BEYKÖY BELEDİYESPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETİİ

23 NİSAN ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

JANDARMA’DAN 23 NİSAN KUTLAMASI

DÜZCE’DE 23 NİSAN COŞKU İLE KUTLANDI

23 NİSAN’DA REKLAM PANOLARINA BAYRAK VE ŞEKER ASILDI

ELİF SU TANAY, VALİ MAKAMINDA

VALİ VE REKTÖR ÇOCUKLAR İÇİN MUTFAĞA GİRDİ

BAŞKAN VEKİLİ VE KOMİSYON ÜYE SEÇİMLERİ YAPILDI

BELEDİYE’DE 23 NİSAN KOLTUK DEĞİŞİMİ

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 23 NİSAN MESAJI

AK PARTİ İL BAŞKANI ŞENGÜLOĞLU VE MİLLETVEKİLİ ERCAN ÖZTÜRK, ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

20 KURSİYER ESERLERİNİ BAĞIŞLADI

TÜRKİYE ENFLASYONDA DÜNYA 4’ÜNCÜSÜ…

BEYAZ ET FİYATLARINDA NELER OLUYOR?

ÇELTİK TOHUMU DAĞITIM TÖRENİ DÜZENLENDİ

FINDIK ÜRETİCİLERİ KENDİ İŞLERİNİN PATRONU OLABİLECEK

MART AYINDA KAÇ KONUT SATILDI?

İŞ KURMAK İSTEYENLERE MÜJDE!

ÜLKE GENELİNDE UYGULANIYOR

SED ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLEREK BUGÜN HESAPLARA YATIRIYOR

EVDE BAKIM YARDIMI ÖDEMELERİ RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ HESAPLARA YATIRIYOR

ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ SERGİLEDİ

ÇOCUKLARA TRAFİK BİLİNCİ AŞILANIYOR

AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ’NE TAM ÜYE OLDU

TUSAŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

GÖKTAŞ. “KİTAPLAR TİTİZLİKLE İNCELENİYOR”

ÜRETİM MERKEZİ KATMA DEĞERLİ HİZMETLERİNE DEVAM EDİYOR

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖZEL SEKTÖR KURULUŞLARIYLA İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRİYOR

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖRNEK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK UYGULAMALARI

ÖRNEK FINDIK BAHÇESİ ZİYARETİ

DÜTAGAM DÜNYA SIFIR ATIK GÜNÜ’NÜ KUTLADI

ÖĞRENCİLER HAFTA SONUNA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADILAR

ANTİK KENT SPORCULARI AĞIRLADI

ABANT GÖLÜ MİLLİ PARKI GİRİŞ ÜCRETİ BELLİ OLDU

TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

BAYRAM GEZGİNLERİ SAMANDERE VE AYDINPINAR’A AKIN ETTİ

TURİZM HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERE SAHNE OLACAK

TATİLCİLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU

1500 DÜZCELİ İSTANBUL’DAKİ TARİHİ CAMİLERİ GEZDİ

TARİHİ KONAKTA HEM KONAKLAMA HEM KAHVALTI

AYDINPINAR’DA KONAKLAMA TESİSLERİ HAZIR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16