• TSO’DA KVKK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

    TSO’DA KVKK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

    15 Ekim 2019
    Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen “Kişisel Verilerin Koruma Kanunu Bilgilendirme” Semineri, Kişisel Verilerin Korunması Kurumu Veri Yönetimi Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Muharrem Akbaş’ın sunumuyla Düzce TSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

     
    | Devamı

    Düzenlenen seminere, Düzce TSO Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Türkan ve çok sayıda firma yetkilisi ve personelleri katılım sağladı.

    Seminerin açılış konuşmasını yapan Kişisel Verilerin Korunması Kurumu Veri Yönetimi Dairesi Şube Müdürü Muharrem Akbaş, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun gereklilikleri, kişisel verinin ne olduğu, kimleri kapsadığı, kişisel verileri kaydetme, depolama, işleme, veri sorumlusunun yükümlülükleri, Kanun kapsamında alınacak tedbirler, VERBİS veri kayıt sistemi ve Kanun şartlarının ihlal edilmesi durumunda uygulanacak idari ve adli cezalar” konularında geniş kapsamlı bilgilendirme yaptı.

    Soru cevap şeklinde devam eden seminer, Muharrem Akbaş’ın, özelikle veri toplama ve veri işleme yapılmadan önce aydınlatma metni hazırlanması ve açık rıza alınmasının önemine değindi.

    Seminerin devamında, Odamız tarafından, Kişisel Verilerin Korunması Kurumu Veri Yönetimi Dairesi Şube Müdürü Muharrem Akbaş’a hediye takdimi yapıldı.

    Toplu fotoğraf çekiminden sonra seminer sona erdi.

     

    Kaynak :
    Bu Haber 659 defa okunmuştur.
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 
Haberleri RSS Beslemeleri ile takip edebilirsiniz.