Tarih: 03.04.2021 14:18

ANKARA’DA 15 BİN DÜZCE’Lİ YAŞIYOR…

Facebook Twitter Linked-in

Televizyonumuzda yayınlanan ve Orhan Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Eksen Programına konuk olan Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs, Düzce Belediyesinin 2. Yılında yaptığı çalışmalarının neticesini öğrenmek için başkan Faruk Özlü’yü ziyaret ettiklerini söyledi. Başkanın anlattıklarını dikkatle dinlediklerini söyleyen Kıbrıs, yapılan ve yapılacak olanların küçük bir şehre değil de büyük şehre uygulanacak çalışmalar olduğunu görünce çok mutlu olduklarını, Düzce’ye her geldiklerinde değişimi gördüklerini ifade etti.

Ankara Düzceliler Derneği’nin 1955 yılında kurulduğunu dile getiren Başkan Kıbrıs, üye profilinde memur, bürokrat ve akademisyenlerin bulunduğunu söyledi. Semih Kıbrıs, sözlerine şöyle devam etti  “Bunların üyeler içerisinde yer alması Düzce için faydalıdır, Ankara’ya gelen yardım isteyen Düzcelilere çok faydaları var. Ankara’da yaşayan Düzceli sayısı 15 bini buldu. Bu yayında Düzcelilere doğruları anlatacağız dedik, üzülerek söylüyorum, eski ya da yeni milletvekillerimizi ve bürokratlarımızı eleştirmek adına söylemiyorum ancak derneğimiz ile irtibatları çok zayıf. Burada birkaç ismi tenzih ediyorum, Avni Akyol ve Necmi Hoşver haricinde bir tane vekilimiz derneğimize gelmemiştir. Bulunduğumuz mekan kendi binamız, üyelere aidat konusunda hiçbir baskı yapmıyoruz, kendi yağımızda kavruluyoruz. Hiçbir vekilimiz mekanımıza gelmediler, onlar gelmediler diye biz gitmemezlik yapmıyoruz ayaklarına kadar gidip Düzce için gerekenleri yapmak için çabalıyoruz” dedi.

Programın diğer konuğu ise Ankara Düzceliler Derneği Üyesi ve Sağlık Bakanlığında görevli bürokratlarından birisi olan Halis Katırcıoğlu oldu. Bakanlık adına Düzce ve Türkiye ile ilgili çalışmalarından bahseden Katırcıoğlu ise şunları söyledi, “35 yıldır bakanlık bünyesinde çeşitli kademelerde görev yaptım, 5 yılı sağlık müdürlüğünde geçti, bunun haricinde 30 yılım bakanlık merkezinde geçti. Recep Akdağ bakanımız ile çalıştım, personel dairesi birikimimiz oldu, bakanlığın bir çok kademesinde çalışma fırsatım oldu. Domuz gribi ve kuş gribi çıktığında proje koordinatörlüğü yaptım, bu günkü aşılarımızın konduğu aşı depoları bizim zamanımızda yapıldı, şehir hastanelerinin altyapılarının oluşturulmasında görev aldım. Türkiye’de Aile Hekimliğinin pilot olarak Düzce’de başlaması yine bizim zamanımızda oldu. Sağlık Bakanlığında Düzce’nin bir neferi olarak hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —