Tarih: 03.09.2021 12:30

BAKANLIK TARAFINDAN HEDİYE EDİLDİ...

Facebook Twitter Linked-in

Bedensel engelli sporcuların engel durumu ve branşın özelliği dikkate alınarak kişiye özel üretilen tekerlekli sandalyeler, Miray ve Musa’ya teslim edildi. Düzenlenen teslim törenine Vali Cevdet Atay, İl Müdürü İsa Yazıcı ve sporcular katıldı.

Teslim törenine katılan Vali Atay, bu sandalye sayesinde başarılı olmalarını beklediğini belirterek, “Gördüğünüz gibi bizim sporcu kardeşlerimiz okçulukla iştigal ediyorlar. Kendilerinin başarılı olduğunu görünce Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından spor amaçlı sandalyeleri kendilerine teslim ettik. Bu sandalye sayesinde daha başarılı olacaklarını düşünüyorum kendilerine başarılar dilerim” dedi.

Gençlik ve Spor il Müdürü İsa Yazıcı, arkadaşlarımızın göstermiş olduğu başarı sonrası başvuru yaptıklarını söyledi. İl Müdürü Yazıcı, Düzce’de 130 üzerinde okçulukla ilgilenen sporcu olduğunu belirterek, “Bizim okçulukla ilgili antrenörümüz ilimize tayin olduktan sonra ciddi anlamda malzeme tayini yaparak Düzce’de okçuluğu geliştirmeye çalıştık. Geldiğimiz bu aşamada ilimizde 130’a yakın sporcumuz var.  Artık müsabakalar katılı ve derece alır hala geldik. Okçuluk serüveniyle birlikte bu serüvene engelli arkadaşlarımızda katıldı. Musa ve Miray kardeşlerimiz bize katıldılar. Göstermiş oldukları özveri ile birlikte bizde Gençlik Spor Bakanlığımıza sportif amaçlı sandalyeler için başvuruda bulunduk. Bakanlığımız bu işe çok hassa davrandı. Bütçeden pay ayırarak arkadaşlarımızdan boy, kilo ölçüleri alınarak bu sandalyeleri valimizin katılımıyla kendilerine hediye ettik” ifadelerine yer verdi.

Sandalye için herkese teşekkür eden Musa Yağız ise  “Yedi yıl önce kaza geçirdim. Bu spora Miray arkadaşımın vesilesiyle başladım. Bakanlığımıza teşekkür ederim bu sandalye sayesinde daha iyi spor yapacağım. Herkese teşekkür ederim. Bu sandalye kendi benden ölçülerime göre daha başarılı olacağım” dedi.

Daha kolay bu sporu yapacağını belirten Miray Vildan Sakallı ’da şunları söyledi. “Yaklaşık 8 ay önce başladım bu spora her şey güzel gidiyor. Gençlik Spor Bakanlığımız bizlere bu sandalyeleri hediye etti kendilerine çok teşekkür ederim” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —