Tarih: 11.03.2022 15:26

BİZ DEMİŞTİK’ DEMEKTEN MUTLU OLMUYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce Belediyesi’nin İsmetpaşa Okulu arsasını eğitim alanından ticari alana çevirmesine itiraz eden Velileri mahkemenin haklı bulduğunu ve alanın tekrar eğitim alanına çevrildiğini belirtti.  Er, “Bugün Düzce, yerel yönetimin almış olduğu kararın yanlış olduğunu bir kere daha görmüş tüm uyarılarımıza rağmen liyakati göz ardı eden aceleci ve muhalefetin görüşlerini yok sayan idari yaklaşım ile zaman kaybetmiş, zor durumda kalmıştır. Şehrimizin en eski eğitim kurumlarından olan İsmet Paşa okulunun yıkılarak yerine iş merkezi yapılmasına yargı dur demiştir” dedi.

Mahkemeye sunulan bilirkişi raporuna dikkat çeken Er, “Bolu idare mahkemesi itirazı haklı bularak yürütmeyi durdurmuş İyi Parti Düzce Teşkilatlarının da ifade ettiği üzere okulun iş merkezine döndürüleceği süreç şimdilik durdurulmuştur. İmarın ticari alana çevrilmesi, binanın yıkılıp iş merkezine dönmesi olmamalı diye, imar değişikliğine oy kullanan belediye Meclis üyelerinin mensubu olduğu parti olarak dile getirmiştik. Ticari amaç olacak ise yine de eğitim amaçlı olmalıdır demiştik.

 Zamanında Özel İdare tarafından 8,5 milyon TL bedel ile satışa çıkan alan ile alakalı yargının vermiş olduğu karardan mutluyuz. Fakat gerek mahkemeye sunulan bilir kişi raporunda belediye yönetimindeki yetkililere atfen söylenen yetersizlik ve liyakatsizlik ifadeleri şehrimiz adına bizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Düzceliler bunu hak etmemektedir. Düzce’nin adı bu şekilde anılmamalıdır “ dedi.

Biz demiştik demekten mutlu olmadıklarını sık sık dile getirmek zorunda kalan Er, “Tekraren söylemek isterim ki ‘’biz demiştik’’ demekten mutlu olmuyoruz. Ama lütfen Belediye Yönetimi olarak liyakate, bilgiye ve bilime önem veriniz. Her ne kadar İsmet Paşa Okulu yeniden eğitim alanı kapsamına imar değişikliği ile alındıysa  da kaybedilen zaman ve vatandaşlarımızın yaşadıkları geri gelmesi mümkün olmayan gerçeklerdir. Bu yaşananlara gerek yoktur, şehir sükunetle, dayanışma ve istişare kültürü içinde de yönetilebilir. Biz  İYİ Partililer olarak doğru olanı söylemeye ve yanlışlara dur demeye devam edeceğiz. Çünkü bu şehir hepimizin” dedi..




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —