Tarih: 18.07.2022 12:49

CEMAL ENGİNYURT, FINDIK FİYATINI DÜZCE’DE AÇIKLADI

Facebook Twitter Linked-in

DP Düzce  İl kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Kongreye katılan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, fındık taban fiyatının hala açıklanmamış olmasına tepki göstererek, fiyatın en az 60 TL olmasını ve bir an önce açıklanmasını istedi.

DP Genel başkanı Gültekin Uysal'ın 60 lira olarak fındık taban fiyatının ilan edilmesini istediğini belirten Enginyurt, " Biz de 60 lira olmasını istiyoruz. Ziraat odaları hesabını doğru yapmıştır ama, geçen sene 26,5 TL olarak ilan edildiğinde 1 kilo fındıkla 3 litre mazot alınıyordu. Mazot şu anda 24 lira olduğuna göre 72 lira eder. Hükümetin yapması gereken, her ürünün fiyatının,  yumurtadan süte, peynirden ete yüzde 300 arttığı ülkemizde fındık taban fiyatının da en az yüzde 300 artırmasıdır. Kendileri yurt dışından otomobil alırken yüzde 40 zam yapıyorlar vergiye, KYK öğrencilerine yüzde 80 zam yapılıyor fındığa hiç mi zam yapılmayacak. Dolayısıyla fındık taban fiyatı maliyetleri de karşılama açısından en az 60 lira olmalıdır. Güneydoğu’dan gelecek işçilerin başı daha yola çıkmadan minibüsle gelmek için 25 bin  lira mazot parası istiyor. Bizim iktidara çağrımız budur. 60 liranın altında fiyat üreticiyi memnun etmez." dedi.

 

 

İktidarın üreticiyi ne yapacağını bilmez bir halde bıraktığını söyleyen Enginyurt, temmuz ayının sonu gelmesine rağmen hala taban fiyatlarının açıklanmadığını belirtti. Enginyurt, “ Bu da bizi endişeye sevk ediyor. İktidarı uyarıyoruz, bir an önce fındık taban fiyatı açıklansın ve en az 60 lira olsun” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —