Tarih: 17.11.2022 15:01

ÇOCUKLAR ÇİZDİKLERİ RESİMLER İLE ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİNİ ANLATTI.

Facebook Twitter Linked-in

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Organ Bağışı Birimi koordinasyonunda düzenlenen etkinliğin organ bağışı konusunda duyarlılığı arttırması, her yaştaki bireylerde farkındalık oluşturması, daha bilinçli bireyler yetiştirilmesi Ülkemizde ve İlimizde konunun önemine dikkat çekmesi ve doğru bilgiler ile toplumumuza ışık tutması açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Yılmaz “Çocukların gözünde bu duyarlılığı görmek onların bilinçlerinde ve kalplerinde yer etmek bizim için çok çok önemli çünkü onlar bizim geleceğimizin teminatı. Özellikle bu yaşlarda bu konuları aile içinde konuşuyor olmaları küçük yaştan itibaren organ bağışının farkında olmaları gelecek için bizleri umutlandırıyor diyen Dr. YILMAZ, personellerimizin çocuklarının organ bağışı konusunda hissetmiş oldukları duyguları yürekleriyle işledikleri resimler ile göstermeleri bizleri çok mutlu etti” dedi.

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ, organ bağışı tamamen gönüllülük esasına dayalı tıbbi bir uygulama olduğunu, Türkiye'deki tüm beyin ölümleri Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi tarafından takip edildiğini, beyin ölümü gerçekleştikten sonra ilgili hastanedeki organ nakli koordinatörü kişinin yakınları (öncelikli olarak birinci derecede yakınları) ile görüşüldüğünü, yakınlarının organ bağışı için onay vermesi üzerine kadavranın organları diğer hastalara yeni bir yaşam fırsatı sunmak üzere nakledilir. Kişi sağlıklıyken, ölümünden sonra organlarının bağışlanması için onay verdiyse nakil merkezi bu konu hakkında bilgi sahibi olur ve organların nakledilmesi için harekete geçtiğini belirtti.

Dr. YILMAZ, “Hepimiz bir bütünün parçalarıyız ve bir parçamız eksik kalır ise tam olmayız. Bu vesile ile çocuklarına zaman ayırıp konu ile ilgili bilgi veren ve bize bu güzel çalışmaları gönderen çocuklarımıza ve tüm organ bağışı gönüllülerine sonsuz teşekkür ederim”dedi.

 

ONLARDA ORGAN BAĞIŞI İLE İLGİLİ FARKINDALIK OLUŞTU, YA SİZDE?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —