Tarih: 13.07.2021 18:05

DR. YASİN YILMAZ, ; DÜZCE’DE DELTA VARYANTINI SIFIRLADIK...

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarının ardından Düzce’de de görülen Delta varyantı vakalarının sıfırlandığı ve kentte herhangi bir sorun olmadığı öğrenildi. Konu ile ilgili bilgiler aldığımız Düzce İl Sağlık Müdür Dr.Yasin Yılmaz, ilk olarak Düzce’deki aşılama oranları ile ilgili bilgiler verdi. Yılmaz, şunları söyledi, “Düzce’de şuana kadar 284 bin civarı aşılma yaptık. Bunlar 1,2 ve 3 doz olmak üzere. Bizim hedefimiz yüzde 70 geçip mavi iller arasına girmeyi hedefliyoruz. Şuan da aşı yaş grubumuz 16 yaşı gençlerimize indi. İlk başlarda olduğu gibi vatandaşlarımızın aşılanmaya fazla bir ilgisi yok. Bizim vatandaşlarımızdan beklentimiz aşı sırası gelen bütün vatandaşların aşılarını biran önce olmaları. Virüs mutasyona uğrayacaktır değişik varyantlar çıkacaktır fakat bizim korunmamız için ilk önceliğimiz aşı. Bütün sağlık merkezlerimizde aşı yapıyoruz randevu olmadan tüm vatandaşlarımız aşılarını olabilirler. Lütfen kulaktan dolma çeşitli spekülasyonlara itibar etmemelerini istiyoruz”

Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde en çok Delta varyantı görülen ikinci şehir Düzce olarak açıklanmıştı. 18 Delta varyantının görüldüğü Düzce’de, 8 kişinin taburcu edildiği, 10 kişinin ise tedavilerinin devam ettiği belirtilmişti. Delta varyantına yakalanan ve tedavileri devam eden 10 kişinin de yapılan son testleri de negatif olarak sonuçlandı. İl Müdürü Dr. Yılmaz, konu ile ilgili şunları söyledi, ”Varyantla ilgili gerekli tedbirleri aldık. Bu gün itibariyle Düzce’de Delta Varyantını sıfırladık. Vatandaşlarımızın dikkati ve sağlık çalışanı arkadaşlarımızın çabalarıyla varyanta yakalanan herhangi bir vatandaşımızda sorun yaşamadık”

Yaklaşan 9 günlük Kurban Bayramı tatili için ise önemli açıklamalarda bulunan Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz şöyle konuştu, “Uzun süre sonra ilk kez uzun bir tatil olacak. Kontrollü normalleşme sürecine geçtik. Bizim için en önemli silah aşılama oldu. Aşılamada Türkiye ortalaması 60’lara  geldi. Düzce’de de bu seviyelerdeyiz, aşılama sayesinde güzel bir bayram geçireceğiz. Vatandaşlarımızı trafik konusunda da uyarmak istiyorum. Yola çıkacak olanlar kurallara uymalarını yakınlarımız ulaşacağız diye tedbirlerimizi bırakmamalıyız. Virüs konusunda da dikkatli olmamız lazım. Bir belirtimiz varsa muhakkak sağlık kuruluşlarına müracaat etmemiz lazım. Temaslı olduğumuz kişilere de dikkat ederek sağlık kuruluşlarına bildirmelerini bekliyoruz”

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —