Tarih: 08.12.2021 17:26

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KAPSAMINDA MATERYAL SERGİSİ DÜZENLENDİ...

Facebook Twitter Linked-in

Özel Eğitim Bölümü dersleri kapsamında hazırlanan eğitim materyallerinin yer aldığı serginin açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç, özel gereksinimli bireylerin aşırı hoşgörüye, esnekliğe, anlayışa, sabra, tahammüle ihtiyaç duyan bireyler olduğunu ifade ederek, “Onların ruhuna dokunmak, kalbine dokunmak özel insan olmayı, özel eğitim almayı gerektiriyor. Bir insanın bir insana yapacağı en büyük iyilik nedir derseniz hiç bitmeyecek bir iyiliktir. Onu kendisine sevdirmektir. Bu bağlamda belki de bu hakkı elde edebilecek en temel mesleğe sahip olacaksınız.” şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin özel eğitim alanına ilişkin çok iyi eğitim aldığına işaret eden Prof. Dr. Koç, “Ama esas olan şey bu eğitim ile birlikte sizin üst düzey anlayışa, sabra, hoşgörüye ihtiyaç duymanız. Yani duygusal anlamda da haklı bir eğitime ihtiyacınız var. Aslında bu ve benzeri etkinlikler, farklı duygusal anlamdaki yönümüzü güçlendirme etkinlikleri diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Şahin ise yaptığı konuşmada Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında bir araya geldiklerini belirterek engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımının önündeki eşitsizliklerin kaldırılmasının önemine değindi. Bu anlamlı günün anısına bölüm olarak yaptıkları eserleri sergilemeyi ve diğer sınıflara ilham vermeyi amaçladıklarını dile getiren Doç. Dr. Şahin, öğrencilere hitaben “Bu serginin teması sizsiniz. Size güvenerek başladık, yaptığınız materyallerle güvenimizi boşa çıkarmadınız. Sizlerle gurur duyduk. Bu materyallerin hazırlanmasında titizce emek gösteren hocalarınıza ve materyalleri titiz bir şekilde hazırlayan hepinize teşekkür ederim.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından serginin kurdelesi kesildi. Sergi, Düzce Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri, Düzce özel eğitim okullarında görev yapan yöneticiler, özel eğitim öğretmenleri, özel gereksinimli bireylerin aileleri tarafından da ziyaret edildi.

Sergiyi, daha sonra Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ile birlikte Düzce Üniversitesi’nde bir etkinlik kapsamında konuk olan Rusya Federasyonu Stavropol Bölgesi Devlet Destekli Yükseköğretim Eğitim Enstitüsü yetkilileri de ziyaret etti.  

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —