Tarih: 26.11.2021 10:57

DÜZCE AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ HASTANE OLUYOR...

Facebook Twitter Linked-in

Dünyanın en iyi dijital sağlık merkezi seçilen Düzce Ağız Diş Sağlığı merkezi, Düzce Ağız Diş Sağlığı Hastanesi oluyor. Sağlık Bakanlığı’na yapılan müracaatların ardından, değerlendirme yapan bakanlık Ağız Diş Sağlığı Merkezinin hastaneye dönüştürülmesine onay verdi. Bu statü le birlikte merkezde yapılacak imar tadilatlarının ardından 2022 yılında daha da büyüyerek hastane olarak hizmet etmeye başlayacak.

Düzce Ağız Diş Sağlığı Merkezinin Diş Hastanesine dönüştürüleceğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz,  “En son bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde, burası diş sağlığı merkezi biliyorsunuz. İlk göreve başladığımız zaman c grubu Ağız ve Dış Sağlığı merkeziydi. Vatandaşımızın yoğun ilgisi olunca hem hekim sayısını artıra bilmek hem de kapasiteyi geliştirmek adına önce B grubu Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi olmuştu. Daha sonra ilginin daha fazla artmasıyla buranın Ağız ve Diş Sağlığı hastanesine dönüştürme çalışmalarına başladık. Bakanlığımızdan heyetler gelerek buralarda incelemelerde bulundular ve talebimizi uygun gördüler. Hastanede yapacağımız çalışmalarla buranın kapasitesini artıracağız. Bizim buradaki arkadaşlarımız farklı çalışmalarda yürüttüler. Avrupa’da Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi olarak Dünya çapında ödül aldılar” dedi. 

Belgenin öneminden bahseden Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Gürcan Çiçek, “Bizim kazanmış olduğumuz bu belge, güvenliğin en üst düzeyde tutulduğu aynı zamanda dijitalleşmenin en üst seviyeye taşındığını gösteren bir belge. Kurumumuz ilk olarak Ağustos 2019 yılında stage 6 ödülünü olarak bu belgeyle ödüllendirildi. Kısa bir süre sonra ise Avrupa’da ilk deva bu belgenin 7’sini almaya hak kazandık. Bu belgeyi olmak için ilk olarak hasta güvenliğini artırıcı önlemler aldık. Protez hizmetlerinde barkotla takip sistemine geçtik. Böylece hastaların işlemleri hangi aşamada ve kimde bulunduğuna dair veriler hep elimizde kaldı” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —