Tarih: 11.06.2021 13:12

DÜZCE’DEKİ SON DURUMU AÇIKLADI...

Facebook Twitter Linked-in

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, yeni tip koronavirüsün Düzce’deki son durumu hakkında 81 ORAY TV mikrofonlarına özel açıklamada bulundu. Dr. Yılmaz, yaptığı açıklamada aşılama çalışmaları, Düzce’deki vaka sayıları ve devam eden aşılama çalışmalarında kaç kişinin aşılandığı gibi birçok soruya cevap verdi.

Düzce’de aşılamanın çok hızlı devam ettiğini belirten Dr. Yılmaz, yaş gruplarına aşılamamız devam ediyor. Aşı sırası gelen vatandaşların aşlarını olması gerektiğini belirterek, “COVİT 19 başladığı ilk günden bugün kadar sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızla birlikte hem de sağlık çalışanlarımız ve komu görevlilerimizle elbirliği vererek bugünlere kadar geldik. Şunda konuştuğumuz normalleşme ve aşı çalışmaları. Yaş gruplarına aşılama çalışmaları yavaş yavaş açılıyor.  Dün itibariyle 45 yaş üzeri vatandaşlarımıza aşılama başladı. 14 Haziran itibariyle 40 yaş üzeri vatandaşların aşılması başlayacak. Sağlık bakanımızın yapmış olduğu açıklamayla birlikte lokanta, kafeterya, koför, berber ve avukatlar yaş gurubuna bakılmadan aşılama yapılacak. Bizim buradaki beklentimiz aşı tanımlaması yapılan vatandaşların aşı sıralarını alarak aşılarını olmaları. Bundan önce korunarak geldiğimiz süreçte artık bağışıklık kazanarak kontrollü normalleşmeye geçiyoruz.  Vatandaşlarımızın eskiden olduğu gibi kurallara uyması gerekiyor. Çünkü aşı olduktan sonra bağışıklık kazanmak için belli bir süre geçmesi gerekiyor. Ben inanıyorum ki aşılmayla birlikte eski normalleşmeye doğru çok hızlı bir şekilde geçeceğiz.

“AŞI DEPOLARINI TEMİN ETTİK”

İlimizde Biontech aşısı için – 80’in üzerinde saklama dolaplarımızın bulunması gerekiyordu. Bu depoları da artık tahmin ettik. Aşıyı artık uzun süre depolaya biliyoruz. Sağlık ocaklarımızda da artık aşılamaya başladık. Daha önce Biontech aşısını sadece Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde yapıyorduk. Daha sonra ilçe hastanelerimizde de aşı yapmaya başladık. Eğitimleri ve saklama koşullarını uygun hale getirdikten sonra aile sağlığı merkezlerinde de bu hafta itibariyle aşılmaya başlamış bulunmaktayız. Biontech aşısı açısından randevu sayılarımız iyice artmış oldu.

“DÜZCE’DE 158 BİN AŞI YAPTIK”

Şuna kadar ilimizde 158 bin vatandaşımız oldu. Bugün bu sayının 160 binin üzerine geçmesini bekliyoruz. Yeni açılan yaş gruplarıyla birlikte insanların yoğun bir ilgisi var. 

“VAKA SAYILARI AYNI SEVİYEDE”

Şuanda ilimizde vaka sayıları geçen haftayla aynı seviyelerde gidiyor. Fakat normalleşmeyle birlikte vaka sayılarında belki çok az bir kıpırdama olmuş olabilir. Çok ufak bir artış olabilir. Bu noktada vatandaşlarımızın kurallara uyması ve aşılarını olması gerekiyor ki vaka sayılarını belli bir seviyede tutalım” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —