Tarih: 28.07.2023 17:32

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ TRT RADYO 1’E KONUK OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Hafize Okan’ın sunuculuğundaki programda; iklim değişikliği, nedenleri, arıcılığa etkileri ve yapılması gerekenler hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaşan Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu,  ormanların tüm canlılar için çok önemli olduğunu ifade ederek orman alanlarının yangınlarla hızla azaldığında dikkat çekti.

Orman kaybının arıcıları da çok yakından ilgilendirdiğini belirten Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu,   bal arılarının en özel görevinin tozlaşma olduğunu söyleyerek arıların, en az rüzgar kadar orman bitkilerinin tozlaşmasında etkili olduğunu vurguladı. En fazla endemik bitkinin ormanda olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kekeçoğlu, ağaçların devamlılığıyla erozyonun önlendiği düşünüldüğünde arıların tozlaşmadaki rolünün daha iyi anlaşıldığını sözlerine ekledi.

Arıların; biyoçeşitliliğin korunması, tozlaşmayla verimliliğin artırılması, endemik bitkilerin korunması gibi birçok konuda büyük katkısı olduğunun altını çizen Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Düzce Üniversitesi’nin; ıslah ve seleksiyonla hastalığa dayanıklı koloni üretimi, arıcıların bal dışında katma değerli arı ürünleri üretimine teşvik edilmesi, eğitimle arıcıları bilinçlendirme noktasında  çalışmaları olduğunu belirterek küresel iklim değişikliğine karşı alınması gereken önlemlerle sözlerini sonlandırdı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —