Tarih: 18.10.2021 14:18

DÜZCE VAKA ARTIŞLARINDA İLK ÜÇ SIRADA YER ALDI...

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Eylül-1 Ekim'de illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Buna göre, Düzce'de geçtiğimiz hafta 460,22, olan vaka sayısı bu hafta ise 522,39 oldu. Böylece Düzce, Türkiye'de en çok vakanın görüldüğü şehirler arasında ilk 3 sırada yer aldı.

Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz da vaka artışında yaşanan yüksekli sonucunda açıklamalar da bulundu. Vaka sayılarının yavaşlaması için tedbirlere uyulmaya devam edilmesi gerektiğini söyledi. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Düzce olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın tedbirlere uymaya devam etmesi gerekiyor. Kapalı ve kalabalık ortamlara mecbur kalmadıkça girmeyelim ve işlerimizi olabildiğince hızlı halledelim. Tedbirleri gevşettiğimiz zaman vaka artışımızda düşüş yaşanmayabilir. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmemiz lazım." dedi.

Aşılamada çalışmaların devam ettiğini belirten Yılmaz, " Aşı olmak önemli vaka artışına paralel olarak aşı olan vatandaşlarımızın sayısı da artış gösterdiği sürece Kovid- 19  ile mücadelemiz daha kolay olur. Aşılamada köy ve mahallelerde süreç devam ediyor. Mobil ekiplerimizle faal durumdayız. Aşı merkezlerimize de gelerek vatandaşlarımız aşı olabilir. Vaka sayılarına karşı en güçlü silahımız olan aşı ve tedbirleri bırakmamamız lazım." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —