Tarih: 02.11.2021 14:44

ER, ; DÜZCE’NİN SİMGELERİNE DOKUNMAYIN...

Facebook Twitter Linked-in

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce Belediyesi tarafından Olimpiyat kavşağının adının Sancaklı Kavşağı olarak değiştirilmesine tepki göstererek, “Bir şehrin kent kimliğine sahip olmasının önemi şehrin büyümesi ve gelişmesi adına tartışılmaz bir gerçektir. Kent kimliğine kavuşmanın yolu ise kentin tarihine, simgelerine, değerlerine ve özüne sahip çıkması ile başlar; logoyu değiştirip cadde ve binaları estetik açıdan inşa ederek başlamaz” dedi.

Düzce’nin simgelerine dokunulmaması gerektiğini belirten Er, “İsmet Paşa İlkokulu konu olduğunda da aynı şeyi ifade ediyorduk bugün olimpiyat kavşağının ismi değişirken de aynı şeyi söylüyoruz: “ Düzce’nin simgelerine dokunmayın “ olimpiyat kavşağı ismini değiştirmek şehrin hafızasına darbe vurmanın ötesine geçmez; bunun dışında da kente bir faydası olmaz. Dün Belediye Meclis toplantısında da verdiğimiz önerge ile belirttiğimiz üzere belediye başkanımızın bu kararından vazgeçmesini bekliyor; şehrin kendisi ile temel simgeleri ile mücadele etmekten artık vazgeçmesini temenni ediyoruz” dedi.

Kavşakların isimlerini değiştirmeye harcanan vaktin, Trafik, hava kirliliği, su, alt yapı  gibi sorunları çözülmek için harcanması gerektiğini belirten Er, “Halk hizmet bekliyor. Trafik sorununun çözümünü, hava kirliliği, su, alt yapı için proje ve söylem ötesinde somut çözüm bekliyor. Bunları yaparken de belediye meclisinin manevi şahsiyetine saygı bekliyoruz Sayın Başkanım. Olimpiyat kavşağının isminin değişmesinden belediye meclisinin bir haberi olmaması ise ayrı bir garabet. İcraat  yapıldıktan sonra Meclis’in haberi olan kaçıncı konu bu ? Meclis ve meclis üyeleri biraz daha saygı hak etmiyor mu ? Tıpkı Düzce Halkı gibi” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —