Tarih: 14.10.2021 14:10

FINDIK TARLASI DRONE İLE İLAÇLANIYOR...

Facebook Twitter Linked-in

Tarımda geleneksel yöntemlerin dışına çıkarak verimliliği artırmak isteyen Gümüşova Ziraat Odası başlattığı çalışma ile yine bir ilke imza attı. Fındık verimliliğini artırmak ve üretim maliyetlerini düşürmek için çalışma başlatan Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı, ZİHA “zirai insansız hava aracı” kullanarak fındık tarlalarını ilaçlıyor.

Amaçlarının üretim maliyelerini düşürmek olduğunu söyleyen Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı “Bizim yaptığımız mücadelenin ana temeli, üreticilerimizin tarlada çalışacak genç nesil vatandaşların olmaması. Üreticilerimiz çalışacak vatandaş bulamıyor. Şuan da bir holder ilacın 300 ile 350 TL arasında fındık bahçelerine vatandaşlar tarafından para karşılığında atılıyor. 15 dönüm yeri olan bir üreticimizin ilaçlama yapması için 3 holder ilaç atması gerekiyor. Buda vatandaşımızı 900 TL para vermesi gerekiyor. Üreticilerimizin en büyük sorunu üretim maliyetlerinin fazla olması. Bizde bu maliyetleri en aşağıya çekmek için çalışma yapıyoruz.  Bizi bu işi en aşağıda en güzel hizmeti nasıl veririz için bugün çalışma yapıyoruz” dedi.

Tarımsal drone teknolojileri satış müdürü, ise çok kısa sürede ilaçlama yaptıklarını belirterek,  “biz drone ile ilaçlamayı uzun süredir yapıyoruz. Genellikle ağaçlarda, çeltik tarlalarında ilaçlama yapıyoruz. Üreticiler geleneksel yöntemleri kullandı için ilk başta çekinceleri oluyor. Ancak biz ürüne göre mühendislerin önerdiği ilacı atıyoruz. Bu da üreticilere hem zamandan hem de paradan kar etmesini sağlıyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —