Tarih: 01.04.2022 21:40

FARKLILIKLAR AYRIŞTIRICI DEĞİL GELİŞTİRİCİDİR

Facebook Twitter Linked-in

Caymaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi ;

“Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

Hayatta biz insanlar için hastalıklar, gelişimsel veya kalıtsal farklılıklar hep vardı, var olmaya da devam edecek. Bu süreçlerin tıbbi tedavilerinin dışında en önemli unsurlardan biri ise moral ve motivasyondur. Diğer bir deyişle bu süreçleri yaşayan bireylerin elinden tutmak, destek vermek, yanlarında olmak çok önemlidir. Bu şekliyle otizmli bireylerimizi ve ailelerini de sevgi ve bilinçle kucaklamak, onlara sosyal hayata karışmaları için el uzatmak, ihtiyaçları için destek oluşturmak önce onlar için sonra da bizlerin insani vicdan ve sorumlulukları açısından çok kıymetlidir.

Tüm insanların birbirinden farklı ve eşsiz olduğunu unutmamalı, bu farklılıkları ayrıştırıcı olarak değil geliştirici olarak görmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nü kutluyor, otizmli tüm bireylerimizi sevgiye kucaklıyorum.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —