Tarih: 15.09.2021 18:19

İLK MİSAFİRLERİ BASIN MENSUPLARI OLDU...

Facebook Twitter Linked-in

Eşsiz manzarası ve doğası ile Düzcelilerin misafirlerini ağırlayabileceği, huzurlu bir ortamda en güzel lezzetler sunularak, gurme yemeklerin yanı sıra bölgenin yöresel yemeklerinin tanıtılacağı sosyal bir tesis olacak olan “Mutfak Sanatları Merkezi” ilk misafirlerini ağırladı. Düzenlenen programa Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile Düzce’de görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Düzenlenen programın ardından açıklamalarda bulunan Başkan Özlü, uzun süredir burayı bitirmeye çalışıyoruz. Burası tüm vatandaşlarımıza hizmet edecek. 17 Eylül’de buranın açılışını yapacaklarını belirterek şunları söyledi.

"Burası için yaklaşık 20 aydır uğraşıyoruz. Burasını biliyorsunuz. Eski Kasrının olduğu yer. İlk göreve geldiğimizde burası atıl durumdaydı. Belediyenin her yer borcu olduğu için burayı hayata geçirmek için çalışma yaptık. Eski bina aktif değildi. Arkadaşlar hayata geçirmek için çalışma yaptık. Uygun bir fiyatla burayı değerlendirme kararı aldık. İlk düşündüğümüzde biraz boya badanayla burayı aktif hale getiririz diye düşündük. İçerisine girdiğimizde kullanışsız bir yer olduğunu gördük. Yaptığımız çalışmalarda binayı taşıyan kolonların çürüdüğünü gördük. Tadilat etmekle yenisini yapmak arasında 200 bin TL gibi bir fark vardı. Çürük kararını alarak yıkmak için çalışma başlattık. Yenisini yaparken de Düzce’nin etnik yapısına bakarak karar verdik. Burasının adını da Mutfak sanatları Merkezi koyma kararı aldık. Burası Düzce’de yaşayan tüm insanların mutfaklarında yaptığı yemekleri burada yapma kararı verdik. Düzce’ye gelen insanları Düzce Mutfağını ve rahatlıkla ağırlaya bileceğimiz bir yer oldu"

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —