Tarih: 11.06.2021 16:21

KOMUTANLARINA VEFA İÇİN PEDAL ÇEVİRİYORLAR...

Facebook Twitter Linked-in

KKTC’nin kuruluşunun 37. yıl kutlama törenlerine ve Maraş bölgesinin açılış törenine iştiraki sırasında geçirdiği kazanın ardından hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Emekli P. Kd. Albay Mehmet Şükrü Tandoğan silah arkadaşları ve sevenleri tarafından unutulmadı.


Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin toplamda 17 yıl Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Kıbrıs Gazisi Tandoğan’a vefa borcu olarak bisiklet turu düzenledi. Dernek üyesi ve aynı zamanda Tandoğan’ın askeri olan 65 yaşındaki Ali Güngör 8 kişilik ekibiyle İstanbul’dan Ordu’ya kadar pedal çeviren ekip Düzce’ye ulaştı.

10 Haziran İstanbul Pendik’te başlanılan turun ikinci gününde Düzce’ye geldiler. Düzce Muharip Gaziler Derneğini ziyaret eden ekip ziyaretinde ardında yollarına devam edecek. Dernek ziyaretinde açıklamalarda bulunan Ali Güngör, komutanımız Kıbrıs Gazisi ve kendileri çok iyi bir insan onu anlatmanın kolay olmadığını belirterek, “Yaklaşık bir yıl önce hayatını kaybeden komutanımın Emekli P. Kd. Albay Mehmet Şükrü Tandoğan anısına bu turu düzenliyorum.  Buradaki arkadaşlarımın hepsi ilk söylediğimde biz varız dediler. Bende organize ettim ve şuanda bölük komutanımın kabrine ziyarete gidiyoruz. Komutanım anlatılacak biri değil onunla yaşamak lazım. Öyle anlatılacak biri değil kendileri. İstanbul’dan dün yola çıktık. Şuanda kendi memleketim olan Düzce’deyiz buradan Bolu’ya geçeceğiz ve orada konaklayacağız. 17 Haziranda turumuz Ordu Perşembe’de kabir ziyaretlerimizle son bulacak” şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —