Tarih: 24.06.2021 13:19

KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI...

Facebook Twitter Linked-in

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıklarını temin etmek isteyen vatandaşlar Düzce Belediyesi Hayvan Pazarına akın etmeye başladı. Pazarlıklarda fiyatların yüksek olması vatandaşları kurbanlık almamaya iterken, hayvan satıcıları ise yem fiyatlarının yüksek olması nedeni ile fiyatların yüksek olduğunu söyledi.

Fiyatların yem fiyatlarında ki artış nedeni ile yüksek olduğunu dile getiren hayvan satıcıları, Kurban Bayramı öncesinde de fiyatların düşmeyeceğini belirtti. Pazarda yeteri kadar hayvanın olduğunu fakat alıcının olmadığını söyleyen Hayvan Satıcısı Hikmet Dursun, yem fiyatları yüksek, saman fiyatları yükseldi. Girdi maliyetleri iki katına çıktı. Esnaf sıkıntılı. Her bütçeye göre hayvan ayarlamaya çalışsak da vatandaş kendi bütçesine en uygun hayvanı bulmaya çalışıyor. Her halükarda alan şikâyetçi satan şikâyetçi. Geçen sene 2 bin liraya kestiği kurbanı bu sene 2 bin 500, 3 bine kesemiyor. Hayvan fiyatları 10 bin ile 21 bin arası değişiyor. Daha önceleri böyle değildi bir fiyat belirliyorduk alan memnundu satan memnundu artık böyle bir durum kalmadı” ifadelerine yer verdi.

Şuanda satışlardan memnun olduğunu belirten bir diğer hayvan satıcısı Onur Arabacı “Küçükbaş hayvanlar bin 250 liradan başlayıp 2 bin 500, 3 bin liraya kadar çıkıyor. Şuanda pazarın en büyük koçu burada canlı ağırlığı 85 kilo geliyor. Biz bu hayvana 2 bin 500 lira diyorum. Vatandaşın işinin görülmesini ve kurban kesmesini istiyoruz. Kurban yaklaştıkça talep oluyor küçükbaş hayvana” dedi.

Düzce Belediyesi Hayvan Pazarını ziyaret eden Deva Partisi İl Başkanı Murat Caymaz, hayvancılık maliyetleri arttığını belirterek; “Biz hemen her gün bir yeri ziyaret ediyoruz. Bugün hayvan pazarını ziyaret ediyoruz. Pazarda hareketlilikte var. Biz hazırladığımız el broşürlerini onlara dağıtıyoruz. İnsanlar bunları okuyor ve ilgi gösteriyor. Burada esnafın çoğu batmış durumda ve hayvancılık yapmayı bırakmak üzere. Çünkü yem fiyatlarındaki artış her gecen gün artıyor” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —