Tarih: 26.05.2021 14:19

MÜFTÜYE SERT TEPKİ !!!

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz haftalar da Türkiye gündemine bomba gibi düşen ve çoğu kesim tarafından sert eleştiri alan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun Cuma namazı öncesi yaptığı vaaz da Selanik göçmenlerine yönelik "Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve sabetayist’’ ifadelerine bir tepki de Düzce Atatürkçü Düşünce Derneğinden geldi. Düzce Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz’ın yaptığı açıklama da Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Düzce Merkez İlçe Başkanı Can Koyuncu,  CHP Düzce Kadın Kolları İl Başkanı Jale Akyıldız, CHP Düzce Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Emre Bektaş hazır bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz, Müftünün yaptığı açıklamada Türkiye’de yaşayan Selanik göçmeni vatandaşlarımıza ve Selanik göçmeni olan Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiğini söyledi.‘’ Sözü edilen müftü bu konuşması ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan Selanik Göçmeni vatandaşlarımıza ve Hepimizin tanıdığı, sevdiği, yakından bildiği Selanik göçmeni olan devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmiştir. Müftünün bu konuşmasını kabul etmiyoruz, karşı çıkıyoruz’’ dedi.

Atay Yılmaz, Müftünün bu konuşma da toplumu ayrıştırıcı dil kullanarak, halkı kin ve düşmanlığa, tahrik ve aşağılama suçunu işlediğini söyledi. ‘’ Müftü bu konuşma da toplumu ayrıştırıcı dil kullanarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu işlemiş. Bu olay da en ilginç ve hayret edilecek olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir müftüsünün, devletin kurucusunun değerini bilecek, anlayacak bilgi ve birikimine, bilincine ulaşamamış olmasıdır. Akçakoca müftüsünün böyle bir konuşma yapmak için cesareti tabi ki uygulamalarına, fikirlerine, düşüncelerine, karşı çıktığımız 19 yıldan beri Türkiye’yi yöneten merkezi otoriteden almıştır. Yani Ak Parti hükümetinden almıştır.’’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —