Tarih: 05.07.2021 12:42

MUHTARDAN MAHALLELİYE

Facebook Twitter Linked-in

Düzce merkeze bağlı Gölormanı Köyü’nün Uzun Ali Mahallesi sakinleri 150 yıldan fazla tarihlerinde yollarının hiç asfaltlanmadığını belirterek, mahallelerinde asfalt olmadığı için hem çocukların okula gitmekte zorlandığını hem de hastaları olduğunda ambulansların mahallelerine çıkamadığını belirterek, defalarca başta Düzce İl Genel Meclisi ve Özel İdare Genel Sekreterliği’ne başvurmalarına rağmen köylerine kadar asfalt yapıldığını ancak yaklaşık 3 km’lik bir mesafenin asfaltlanmadığını dile getirdiler.

Köy sakinlerinden Vedat Dursun, uzun yıllardır yol sorunu yaşadıklarını belirterek, “Yıllardan beri yol, elektrik ve su gibi ihtiyaçları biz devlet makamlarından hiç birinden gönüllü olarak gelip hizmet yaptıklarını görmedim.  Biz çocukken elektrik geldi. Fakat köy merkezine kadar geldi. Biz büyüklerimiz kendi imkanlarıyla direk dikerek elektrik getirdi. Su projesinde bil köyün diğer taraflarına su depoları yapıldı biz yine bundan mahrum kaldık. Şuan da olduğu gibi yol projesi geldi. Defalarca çimer, valilik özel idare ve köy hizmetleri gibi birçok yeri ziyaret ettik. Mahalleli olarak toplu olarak dilekçeler verdik fakat bir başarı sağlayamadık. Bizim yaşadığımız yer köy merkezine 4 km mevkide. 40 hane olarak burada yaşıyoruz. Okula giden öğrenciler var, çalışan aileler var özellikle hastalarımız var. Kötü hava şartlarında en az 3 km yolu buradan gidenler yürümek zorunda.  Biz bu çocuklar için hizmet istiyoruz. Gittiğimiz kapılar bize yanıt vermiyor. Yollarımız çok bozuk sizlerde gördünüz. Gittiğimiz yerlerden sadece Özel İdare Genel Sekreteri geldi. Cimere şikayet ettik. Özel İdarenin verdiği cevap efendim 40 hane değil 23 hane yaşıyor. Burada sayıya takılmamak lazım gelecek nesiller için hizmet bekliyoruz” dedi.

Musa Dursun, hastası olduğunu ve Ambulansın bozuk yoldan dolayı çok geç geldiğini belirterek, “4 yıl önce muhtar yolu genişletelim asfaltı yaptıracağım dedi. Yolu genişlettik daha sonra burada bulunan birkaç kişiye kızmış o yolu yaptırmayacağım çilesini çeksinler demiş. Burası için gelen asfaltı köy merkezinde kullandı. Eşim hasta oldu. Ambulansın 5 dakikada geleceği yolu bozuk olduğu için hemen gelemiyor. Yolun yapılmasını yetkililerin bizi duymasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kötü havalarda başkalarının yanında kalmak zorunda kaldığını belirten Dilara Dursun  “Gölormanı Köyü Uzunali Mahallesi sakinlerindenim. Üniversite öğrencisiyim. Eğitim aldığımız için yazın köyde kalıyoruz. Kışın başka yerlerde hikamet etmek zorunda kalıyoruz. Evimiz burada ulaşım problemi yaşadığımız için merkezde kalmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Bir başka köy sakini ise “Benim eşim hasta sürekli ambulans gelmek zorunda bir saatte çıkıyor buraya. Muhtara söylüyoruz kazma kürek alın elinize siz yapın diyor. Ben uzun yıllardır burada yaşıyorum bildim bileli buraya yol yapılmadı. Yollarımızın yapılmasını hizmet görmek istiyoruz” dedi.

150 yıldır yol sorunu olduğunu söyleyen Gökhan Dursun, “34 yaşındayım ben bildiğimden ve öncesinden bu yana bu yol sıkıntısı var. Yol bozulduğu zaman çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Yaklaşık 2 km yola ihtiyacımız var. Devletimizden bunu istiyoruz. Vali beyden sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.
 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —