Tarih: 07.06.2021 12:02

NAFAKA MAĞDURLARINDAN BASIN AÇIKLAMASI...

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen nafaka mağduru Erkan Can, Taşkın Taşkın ve İsmail Kandeş Düzce Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasına Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk’ de katıldı.

Boşanma aşamasında ve sonrası oluşan aile mağduriyetleri hakkında kamuoyu oluşturmayı hedefleyen mağdurlar, Türk Aile Birliği ve 26 sivil toplum kuruluşu tek bir çatı altında birleşti. Düzce Adliyesi önünde basın açıklaması yapan topluluk, mağduriyetlerin giderilmesi için yetkilerden yardım talep etti.

Topluluk adına açıklama yapan Erkan Can, Aile Mahkemelerindeki cinsiyetçi ayrımların düzenlenmesi gerektiğini belirterek, “İstanbul’dan başladığımız ve Ankara’ya gittiğimiz yürüyüşümüzde Düzce’ye geldik. 3 milyona yakın mağdurun sadece nafaka değil çocuk azli, çocuk icrası, iftira mağdurları ve erken evlilik mağdurları bütün bu mağduriyetlerin toplamı olarak ve onların temsilcisi olarak Düzce’deyiz. Aile mahkemelerindeki cinsiyetçi kanunların düzenlenmesi ve aile mahkemelerinin içerisinde kamera kaydının olmaması mağduriyete neden olmaktadır. Aile mahkemeleri daha önce evli ve çocuklu kimselerden seçilme kuralı vardı. Bu kural 2004 yılında kaldırıldı. Hiç evlenmemiş ve çocuk sahibi olmamış 30 yaşını yeni doldurmuş bay veya bayan hakimler Toplumun en önemli çekirdeği hakkında karar verebiliyorlar. Eskiden bu evli ve çocuklu hakimlere verilirdi. Çocukla hiç ilgilenmemiş, eş ile nasıl idare edilir, hiç yaşamamış kişiler şimdi özgürce hüküm veriyorlar. Biz mağdurlar olarak bu kararların düzenlemesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kadına şiddete karşı olduklarını ve 6 bin 284 sayılı yasanının mutlaka kaldırılması gerektiğini ifade eden Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, “bu yasa kaldırılması gerektiğini ya da revize edilmesi gerekiyor bunun sonucunda aileler dağılıyor. İstanbul sözleşmesinin iptal edilmesi noktasında parti olarak şiddetli bir şekilde muhalefet örneği gösterdik. İşsiz olan bir kocanın boşanan eşine nafaka bağlanmış olması gerçekten kabul edilir bir şey değil. Süresi nafaka kabul edilir değil. Madem eşitiz neden erkekler nafaka ödemek zorunda, kadın ödemek zorunda değil. Kesinlikle ayrımcılığa karşıyız” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —