Tarih: 18.10.2021 17:50

TIRLAR KUZEY ÇEVRE YOLUNU KULLANACAK...

Facebook Twitter Linked-in

Düzce Belediyesi hizmet binasında düzenlenen  "Temiz Hava Acil Eylem Planı" konulu toplantıda Düzce Belediye Başkan'ı Faruk Özlü'ye, Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nuran Kartal eşlik etti. Geçen sene yapılan ölçümler ile alakalı incelemelerini aktaran Özlü, ölçümlerden çıkan raporlar doğrultusunda çalışmalarını yürüteceklerini belirtti. Hava kirliliği konusunun sadece belediye çalışmalarıyla düzelemeyeceğini dile getiren  Başkan Özlü, tüm Düzceli vatandaşlardan kış boyu duyarlı olmalarını istedi. Kalitesiz kömür kullanımı ile alakalı tedbirlerini aldıklarını belirten Başkan Özlü, hazırlanan sunum ile birlikte Düzce basınına bilgi verdi. "Temiz Hava Acil Eylem Planı" kapsamında Hazırlanan rapor ile kısa, orta ve uzun vadede alınması gereken önlemler belirlendi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KONU İLE ALAKALI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Temiz Hava Acil Eylem Planı kapsamında hazırlanan rapor ile kısa, orta ve uzun vadede alınması gereken önlemler kapsamında Düzce'de bulunan ağaç kaplama ve orman ürünleri fabrikaları,fırınlar, ve sanayi fabrikaları denetimlere tabi olacak .Doğalgaz kullanım konusunda işletmelere teşvikler hazırlanarak doğal gaz kullanımının artırılması ve katı yakıt kullanımının en aza indirilmesi sağlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun görülen baca filtre sistemini kullanmayan işletmelere ağır yaptırımlar uygulanacak.Kalitesiz kömür kullandığı tespit edilen mesken ve ticarethanelerde denetimler ile tespit edilerek cezai işleme tabi tutulacak. Düzce valiliği öncülüğünde muhtarlıklarda temiz hava eğitim verilerek soba ile ısınma sağlayan evlerde bilinçli ateş yakma tekniği ile çevre kirliliğinin azalması hedefleniyor.

TIRLAR KUZEY ÇEVRE YOLUNU KULLANACAK

Hazırlanan çalışmada ağır tonajlı araçların çevreye verdiği zarara da dikkat çekildi. Buna istinaden hazırlanan " Temiz Hava Acil Eylem Plan"ında Düzce şehir merkezi içerisine kamyon ve tır gibi yüksek tonajlı olan araçların giriş çıkışları yasaklanacak. Hazırlanan eylem planı ile Anadolu Otoyolu'ndan gelen Düzce-Akçakoca istikametine devam edecek olan yüksek tonajlı araçların Kaynaşlı gişelerinden giriş-çıkış yaparak Kuzey çevre yolunu kullanması sağlanarak şehir merkezindeki kirliliğin önlenmesi planlanıyor. Yakma kaynaklı kirliliğin önlenmesi hususunda ise il genelinde plastik, tekstil, ve mobilya atığı gibi atıkların yakılmaması yönünde denetimler yapılacak. Isınma kaynaklı kirliliğin önlenmesi için ise kömür satan işletmelerin satış izin belgesi denetimi yapılacak. İlimizi gelen kömürler kontrol edilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —