Tarih: 23.10.2021 17:20

TGF'DE YILMAZ KARACA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ…

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 10.genel kurulu 22-24 Ekim tarihleri arasında Alanya’da gerçekleştirildi. Mevcut genel başkan Yılmaz Karaca, tek liste ile gidilen ve açık oylama ile yapılan seçimde delegelerin yüzde 85’inin oyunu alarak üçüncü kez genel başkan seçildi. Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Daha önceki iki dönemde olduğu gibi Karaca’nın genel başkanlığındaki federasyonda Denetim Kurulu asil üyeliğine yeniden seçildi. 81 Oray Tv Koordinatörü ve Düzce Kent Dergisi genel yayın yönetmeni Cihat Tutkun ise yönetim kurulu yedek üye listesinde yer aldı.

Antalya’nın Alanya ilçesindeki Hedef Resort Hotel’de  düzenlenen ve Divan Başkanlığı'nı Erdoğan Kahya’nın yaptığı TGF’nin Olağan Genel Kurulu’na Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Alaattin Çakır, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, Memleket Partisi Antalya İl Başkanı Hüseyin Baraner de misafir olarak katıldı.

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Yılmaz Karaca son dönemde yerel basının bitirilmesinin hedeflendiğini ve yerel gazete sayısının 1850'den 900'lere indiğini belirtti. Yerel gazete çalışanlarının büyük bölümünün asgari ücret bile alamadığı bir ortamın yaratıldığını belirterek bu gidişe dur demek için her türlü mücadeleyi verdiklerini belirtti. Karaca 3 yıllık faaliyet dönemini anlatırken özellikle son bir kaç ay içinde 45 ili gezdiğini ve bu gezilerde gazeteci meslektaşlarıyla görüşerek sorunlarını dinlediğini belirtti. Karaca, sorunların çözümü için her zaman birlik ve beraberlikten yana olduklarını belirtirken “TGF ailesi birilerinin beklentilerinin aksine her geçen gün büyümekte. Güç birliğimiz sürdüğü müddetçe aşamayacağımız hiçbir sorun yok” dedi.

TGF Genel Kurulunda bir konuşma yapan Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF Denetim Kurulu Üyesi Erol Tayhan, federasyon olarak ne gibi zorluklar çekildiğini herkesin bildiğini söyleyerek bazı şeylere dikkat edilmesini gerektiğini ifade etti. Tayhan, “Genel Başkan Yılmaz Karaca’yı sever taktir ederim, Düzce olarak ta oyumuzu ona verdik, başkanımız 45 il gezerken yanında bir yönetim kurulu üyesi vardı, bizler kaç yönetim kurulu üyesine oy verdik, 10 yönetim kurulu üyesinin de o ziyaretlerde olmalıydı.  Ben oy vereceğim kişiyi tanımıyorum, tamam benim yanıma gelmesin ama başkanımla beraber onlarda dolaşmalı.

Bu yönetim bunu yapamaz çünkü tek liste ile genel kurula gidildiği için listeler hazırlamıştır, bundan sonraki il gezilerinde diğer seçilecek yönetim kurulu üyelerinin de başkan ile birlikte gezmesini istiyorum. İki dönemdir Denetim de yer alıyorum ama yeni yönetimde kimler var benim haberim yok, bu olmaz. Başkanla birlikte benim sıkıntılarımı kim göğüsleyebilecek ben görmeliyim. Yönetim kurulunda ve diğer kurullarda her bölgeden en az bir kişinin olması gerekiyor, bun dikkate almanızı istiyorum” dedi.       

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —