Tarih: 20.08.2021 13:13

VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR...

Facebook Twitter Linked-in

(Kovid-19) vaka sayısında bir önceki haftaya göre düşüş yaşayan Düzce'de, aşı ekipleri sağlık kuruluşlarında, vatandaşların kalabalık olduğu alanlarda ve kırsalda yaptığı çalışmaların sayesinde vaka sayılarında düşüş yaşanıyor.
Aşı seferberliğinin başlatıldığı Düzce’de ekipler 124 aile sağlığı merkezi, 9 hastane,10 adet mobil ekip, 2 gezici mobil aracı ile aşılama çalışmalarına devam ediyor.

Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, yaptığı açıklamada, aşılama çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, hedefimiz mavi kategorideki iller arasına girmek olduğunu kaydetti.

418 bin kişinin aşılandığı Düzce'de vaka sayısında yaşanan düşüş yüz güldürdü
Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz : "Hedefimiz maviye dönmek özellikle halkın kalabalık olduğu yerlerde kampanyalar düzenleyerek aşılama oranlarımızı artırmaya çalışıyoruz. Bu tarz çalışmalarla aşılama oranımızı yükseltmeyi başarmıştık. İnşallah çalışmalarımıza devam edip yüzde 75 oranını yakalayıp mavi renkli en düşük riskli iller kategorisine girmeyi hedefliyoruz."

"418 bin kişiyi aşıladık"

, "Bu hafta Düzce’de 100 bin nüfusa oranla vaka sayımız 145,32. Daha önceki açıklamalarda da ifade etmiştik elimizde olan en büyük silahı kullanmamız lazım. Bu da aşı vurdurarak olur. Yaklaşık 418 bin kişiye aşı çalışması yaptık Düzce’de bunların yüzde 70.05’i birinci doz. Genç arkadaşlarımızdan aşı yaptırmaları için tesislerimize bekliyoruz. Hastane yoğun bakımlarında yatan hastalarımızın tamamı aşısını tamamlamamış veya vurdurmamış vakalardan oluşuyor. Daha öncede söylemiştik ilerleyen dönemde aşısızların hastalığı olacak bu virüs."

Halkın kalabalık olduğu yerlerde aşı merkezleri kurduklarını ve aşılama oranını bu sayede arttırdıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu :"Hedefimiz maviye dönmek özellikle halkın kalabalık olduğu yerlerde kampanyalar düzenleyerek aşılama oranlarımızı artırmaya çalışıyoruz. Bu tarz çalışmalarla aşılama oranımızı yükseltmeyi başarmıştık. İnşallah çalışmalarımıza devam edip yüzde 75 oranını yakalayıp mavi renkli en düşük riskli iller kategorisine girmeyi hedefliyoruz. Düşük riskli illerin arasına girmemiz için hiç aşılanmamış 15 vatandaşımızın daha aşılanması lazım. 60 ve 50 yaş kategorilerinde aşılamada iyi durumdayız. Nüfus gençleştikçe aşılama oranlarımız düşük."

300 personelle sahada çalıştıklarını vurgulayan Yılmaz,"124 aile sağlığı merkezi, 9 hastane,10 adet mobil ekibimiz, 2 gezici mobil aracımız ile aşılama çalışmalarına devam ediyoruz. Filyasyon ekiplerimizi vaka sayısına göre arttırıp azaltıyoruz. 300 personelimiz aşılama çalışmalarında görev yapıyor." diye konuştu.

Öte yandan, okula gidecek öğrenciler içinde aşılamanın açıldığına değinen Yılmaz, e-nabız üzerinden randevu alarak aşılarını hızlı bir şekilde olabileceklerini sözlerine ekledi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —