Tarih: 03.06.2021 15:53

YAPILAN YATIRIMIN DEĞERİ SÖYLENEN GİBİ DEĞİL!

Facebook Twitter Linked-in

81 Oray Tv’de Cihat Tutkun’un hazırlayıp sunduğu Söz Sizde programına katılan İyi Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Oğuz Özyiğit, büfe ihalesinin nasıl yapıldığını anlattı. Özyiğit, Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün, geçen sene kaldırımları maviye boyadığı zaman bisiklet yolu mesafesini arttırıp büyük şehirlerde olduğu gibi temiz havayı sağlamak için bisiklet ve elektrikli scooterler koyacağını ve bunun için de ihale açacağını söylediğini belirtti.

Meclisten 10 yıllık yetki alması gerektiği için konunun meclise geldiğini söyleyen Özyiğit, elektrikli bisiklet ve şarj ünitesi şeklinde meclisten 10 yıllık yetkinin çıktığını ve bunun tamamen aldatma ile yapılan ihale yöntemi olduğunu ifade etti. Meclis üyesi Oğuz Özyiğit konuşmasına şu şekilde devam etti, “İhale yapıldı ve bu konu ile ilgili belediye bir basın açıklaması yaptı, orada diyor ki; biz ihale yaptık, Düzce’den bir firma şartnameyi aldı ama katılmadı, başka da katılan olmadığı için İzmir firmasına verdik diyor. Düzce belediyesinin her yaptığı işi sağır sultan duyuyor ama bu ihaleyi her nedense kimse duymadı. Faruk bey burayı vitamin büfe yapacağız dedi, şimdi baktığımızda biz buraya nelerin koyulabileceğini biliyoruz. 12 .7 milyona mal oldu dendi, 3 milyonluk bir yatırımı Düzce halkına 12.700 tl olarak ifade ediyorlar, böyle bir fiyatın imkanı yok..

Yolumuzun olmadığı yerde 500 bisiklet alıyoruz, alınan bisikletlerin şarjı 60 ile 80 km civarında gider, şarj olduğunda bir bisiklet yaklaşık Düzce şartlarında 2 gün gider. Birde cirodan 5 alacağız dedi Faruk bey, eğer deseydi bu büfelerin içinde her şey satılacak, kardan 40-50 verecek  Düzceliler var. Ayrıca şöyle de bir durum var, Düzce Belediyesinin işlettiği hiçbir yerde bir fiş bile kesilmiyor, bunu mecliste gündeme getirdim, fiş almadığınızda belediyenin kasasına zaten girmez, başkasının işlettiği yerdeki ciroyu nasıl takip edeceksiniz? Düzceli kiracıların kiralarını ödemediklerini belirterek İzmirli firmanın seçildiğini de söylüyorlar, bu durumda açıkça Düzceli esnaf kiracılara üçkağıtçı dedi.. Kirayı ödemeyenleri mecliste açıklayın dedik, bunları ödemeyenler başka partilerden değil yine sizin partinizden değil mi?

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —