Tarih: 30.12.2021 15:08

YEŞİLAY ELÇİLERİ YEMEKTE BULUŞTU...

Facebook Twitter Linked-in

Yeşilay Düzce Şubesinin organize ettiği "Yeşilay Elçileri" projesine dahil edilen esnafların buluştuğu programda yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Programa Yeşilay Düzce Şube Başkanı Av.Arb.Ali DİLBER , Halk Sağlığı Başkanı Uz.Dr.Ökkeş KEPEK , DÜBAM Müdürü Öğr. Gör. Dilek Demirezen, Yeşilay Düzce Şube Başkan Yardımcısı Av.Elif SEZER, Düzce İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar BİLİR, Yeşilay Derneği Gönüllüleri ve  Yeşilay ailesinin gönüllü esnafları  katıldı.

Yeşilay Düzce Şube Başkanı Av.Arb.Ali DİLBER konuşmasında "Yeşilay gönüllü elçileri, esnaflarımız, Yeşilay ailesinin gönüllü üyeleri, hepinizi selamlıyorum. Yeşilay Elçileri projesi toplumumuzda kadim bir gelenek olan ahilikten gelen esnaflarımızın, bağımlılıkla mücadeleye katkılarını sağlamak ve toplumsal duyarlılığı artırmak üzere hayata geçmiştir. Projenin Amacı Proje, esnaflarımızın uyuşturucu ve alkol bağımlılığı hakkında bilgi düzeylerini artırmayı ve onlar vasıtasıyla yerel alanda toplumsal farkındalığı oluşturmayı ve tehlike arz eden durumlara karşı önlem almayı amaçlamaktadır. Sizlerle yani gönül elçilerimizle sayılarımız artıracağız. Ailelere şunu söyleyeyim ki benim çocuğum asla yapmaz demeyiniz. Ne var canım bir kere denemekten bir şey olmaz demeyiniz. Bir çocuğun bağımlı olup olmadığını anlamak için uzmanlarımızın söylemi ile en az 2 yıl zamanı bulması lazım. O saatten sonra o çocuğu kurtarmak artık çok zor oluyor. Sağlıklı nesiller yetiştirmek adına Yeşilay'ı seçin diyorum, çünkü bizler sizlerle varız, bizler sizlerin yanındayız, bir kereden bir şey olmaz demeyiniz ve çocuklarınıza sahip olunuz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yeşilay elçileri programına katılan Gönüllü üyelere ve Esnaflara sertifikaları teslim edildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —