Tarih: 23.04.2021 16:10

ZİNCİR MARKETLER KISITLAMAYI İHLA ETTİ !!!

Facebook Twitter Linked-in

ZİNCİR MARKETLER KISITLAMAYI İHLA ETTİ !!!

Küçük esnaflar kapalı iken zincir marketlerin otoparklarının kısıtlamalar ile alay edercesine lebalep dolu olması, hem esnafı hem de vatandaşı çileden çıkartır nitelikte. Vatandaşlar alış veriş için bu marketlere yasak olduğu halde özel araçları ile akın etti, market yetkilileri de yine yasak olmasına rağmen otoparklarını kapatmayarak suç işlemiş oldu. Bu marketlere otoparklarını açtıkları ve mesafe kurallarına uymadıkları için ceza kesilip kesilmeyeceği de merak konusu oldu. Hep birlikte takipte olacağız ve vatandaşlar ile küçük esnaflara kesilen para ve kapatma cezalarının zincir marketlere de uygulanıp uygulanmayacağını yine hep beraber göreceğiz.

Türkiye'nin  81 il ve 914 ilçesinde şubeler açan ve sayıları on binlerle ifade edilen zincir marketlerin gıdadan temizlik ürünlerine, et ve süt ürünlerinden kozmetiğe, sebze ve meyve reyonundan aktüel ürün olarak adlandırılan elektronik, zücaciye, giyim ve oyuncak sektörüne kadar geniş yelpazede mal hizmet satışı yapması küçük esnafı iş yapamaz hale getirdi.

Kısıtlama uygulanan günlerde ise sadece zincir marketlerin hizmet veriyor olması küçük esnafı tamamen bitme noktasına getirdi. Bu gidişatın esnaf ve sanatkarlar açısından büyük yıkıma doğru gittiği ise bariz olarak görülmeye başlandı. Esnaf, sanayici ve sanatkarların sorunlarına bir an önce çözüm bulunamaz ise daha vahim olumsuzlukların yaşanması kaçınılmaz olacak gibi duruyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —